Cviklový chlieb


Krajec chleba s chrumkavou kôrkou a mäkkou striedkou je obyčajný a výnimočný zároveň. Napriek tomu sme sa rozhodli, že pripravíme pre vás aj niečo špeciálne, čo sa upieklo najprv v hlavách našich pekárov a potom sa dostalo aj na pult pekárne a cukrárne Kuszmannov bazár.
Niekedy sú naše oči odvážnejšie ako myseľ. Pri cviklovom chlebe to platí dvojnásobne. Zabudnite na nevábny cviklový šalát zo závodnej jedálne. Cvikla v našom chlebe podporuje trávenie, dodáva mu špeciálnu sladkú chuť a zaujímavú farbu. Chlieb ostáva jemný ešte niekoľko dní a nádherne vonia.
Na cviklový chlieb s rybacou nátierkou, nastrúhaným chrenom a malým rímskym šalátom prisaháme všetkými rukami a prstami v pekárni.

Ríbezľový cheesecake
s levanduľou
Opäť raz popusťte uzdu svojej fantázii, nechajte sa viesť skvelými chuťami v podaní cukrárenského tímu na čele s Majkou Kašickou a zahryznite sa do lahodného cheesecaku s ríbezľami a levanduľou.
Kyslastá chuť domácich ríbezlí a autentická vôňa levandule pochádza, tak ako veľká časť našich surovín, z farmy vo Farnej. Že ste to doma ešte neskúšali? Všetko je raz prvýkrát, aj cheesecake s ríbezľami a levanduľou napríklad.
Objednajte ešte dnes
Veľmi radi vám pripravíme chlieb, torty a zákusky na objednávku vopred.
Spravte si chúťky na našom instagrame
Kardamonový uzlík
Voňavé cesto prepletené do jemného uzla a prevoňané kardamónom.
Každý hryz je sladko-korenistým prekvapením, jemný, nadýchaný a s nádychom exotiky.
Malá sladkosť, ktorá zahreje dušu a navodí atmosféru severských kaviarní.

🌾✨ Kváskový pšenično-ražný chlieb tam, kde sa jemná pšenica stretáva s charakterom raže.
Na povrchu zlatistá chrumkavá kôrka, vo vnútri mäkká striedka s ľahkou kyselkavou iskrou kvásku.
Každý krajček je vyváženou harmóniou nie príliš jemný, nie príliš výrazný, akurát tak, aby pohladil aj prekvapil.
Je to chlieb, ktorý vonia domovom, chutí tradíciou a pozýva k malým stolovým radostiam od masla s kryštálikmi soli až po gurmánske kombinácie so syrom a vínom. 🥖
Nájdete vo všetkých našich prevádzkach:
📍 Tatranská Lomnica
📍 Starý Smokovec
📍 Poprad, OC Fórum

🥧 Kváskový tlačený koláč s tvarohom a malinami, tradícia, ktorá rozpráva príbehy.
Voňavé cesto z kvásku s chrumkavou kôrkou nesie jemnú vrstvu krémového tvarohu, do ktorej sa ponárajú sladkokyslé maliny.
Každý kúsok je vyváženou harmóniou, ľahká sviežosť ovocia, hebkosť tvarohu a poctivá chuť domáceho pečenia.
Nie je to len koláč je to spomienka na nedeľné popoludnia, keď sa domom šírila vôňa pece a na stole čakala láska v podobe sladkého kúsku. ✨💛

🥖🌾 Kvásková bageta, chrumkavý príbeh poctivého pečenia.
Na povrchu zlatistá a krehká, vo vnútri nadýchaná s jemnou kyselkavou arómou kvásku.
Každý hryz prezrádza dlhé hodiny pomalého zrenia cesta, ktoré prinášajú nezameniteľnú chuť a vôňu.
Perfektná k syrom, vínu či len tak s kúskom masla jednoduchý základ, ktorý povýši každý stôl na gurmánsky zážitok. ✨

Lupačka – obyčajná? Ani náhodou.
Voňavá, nadýchaná a s tou správnou chrumkavou kôrkou, ktorá láka odtrhnúť si hneď prvý kúsok.
Jednoduchý pôžitok, ktorý chutí najlepšie s maslom, džemom alebo len tak samotný ako malé potešenie k rannej káve či večernej pohode.
Lupačka je skrátka dôkaz, že v jednoduchosti sa skrýva tá najväčšia radosť.

🥐 Pan de Chocolate, francúzska ikona, ktorá nikdy nesklame
Krehké maslové lístkové cesto, vo vnútri ukrytá poriadna dávka čokolády, ktorá sa rozplýva pri každom súste.
Je to malý luxus na všedný deň, energia na ráno aj sladká bodka popoludnia.
