Chlieb náš každodenný
Ak vás niekedy na ceste donúti spomaliť kombajn, netrúbte. Možno práve pokosil obilie, ktoré pomelú v mlyne a naši pekári potom z múky pečú výnimočný kváskový chlieb, ktorý možno čaká aj na vás. V chleboch z pekárne a cukrárne Kuszmannov bazár nájdete len múku zomletú v remeselných mlynoch, soľ, vodu a kvások.
Na kvalitné veci sa oplatí čakať a tak je to aj s našim chlebom. Pečieme metódou dlhého zrenia, ktoré trvá tri dni. Začína sa rozkvasom, výrobou cesta, tvarovaním a zrením počas noci. Každý deň si v našej pekárni budete môcť zakúpiť pšeničný, ražný a celozrnný kváskový chlieb.

Slaná láska
na prvý hryz
Okrem chleba pripravuje náš tím aj niekoľko druhov slaného pečiva. Všetky pridané suroviny (zemiaky a zelenina) pochádzajú z našej farmy v dedinke Farná na juhu Slovenska.
Na kvalitné veci sa oplatí čakať a tak je to aj s našim chlebom. Pečieme metódou dlhého zrenia, ktoré trvá tri dni. Začína sa rozkvasom, výrobou cesta, tvarovaním a zrením počas noci. Každý deň si v našej pekárni budete môcť zakúpiť pšeničný, ražný a celozrnný kváskový chlieb.

Koláč do každej ruky
Nech hodí kameňom ten, kto vie odolať poctivému a s láskou pečenému koláču. Pre všetkých, čo to nedokážu, pečieme každý deň sladké kúsky, ktorých základom je domáci kvások. Osie hniezda, tradičné záviny či kardamómové uzlíky.
Ak by sa vám zachcelo niečo nadýchanejšie, naši pekári si pripravili croissanty s neodolateľnými príchuťami pistácií a lieskových orieškov. Nechýbajú ani tlačené koláče s tvarohom a ovocím z našej farmy vo Farnej. Ak si raz prídete privoňať do našej pekárne, bez koláča neodídete.



Objednajte ešte dnes
Veľmi radi vám pripravíme chlieb, torty a zákusky na objednávku vopred.
Spravte si chúťky na našom instagrame
Uzol, ktorý rozviaže každú náladu. 🥨
Voňavé cesto z nášho kvásku, škorica, jemný tvaroh a poctivé ruky našich pekárov.
Kváskový škoricový uzol s tvarohom je sladká klasika v najlepšej forme.
Pečieme denne v Tatranskej Lomnici, predávame aj v Starom Smokovci a v Poprade (OC Forum).
Zastavte sa 👉 niektoré uzly jednoducho chcete mať.
https://kuszmannpekaren.sk
🥐 Keď sa Francúzsko stretne s Tatrami…
Naša novinka? Croissant s marakujou a rakytníkom, zjemnený bielou čokoládou.
Sladký, kyslastý, šťavnatý. A závislosť na prvý hryz.
Zastavte sa po svoj obľúbený croissant do Kuszmannovho bazáru, každý deň čerstvý, každý deň iný.
🥖🌾 Pšenično ražná žemľa
Nadýchaná, voňavá a s jemne chrumkavou kôrkou. Spojenie pšenice a raže jej dodáva vyváženú chuť aj poctivý charakter.
Skvele chutí sama o sebe s maslom a soľou, ale ak chcete zažiť niečo originálne, vyskúšajte ju s mrkvovo-zázvorovou pomazánkou s ricottou.
🥕 Recept na pomazánku
Ingrediencie:
2 väčšie mrkvy
1 PL olivového oleja
1 ČL čerstvo nastrúhaného zázvoru
150 g ricotty (alebo jemného tvarohu)
1 PL medu
šťava z ½ citróna
soľ, čierne korenie podľa chuti
pár lístkov mäty alebo koriandra na ozdobu
Postup:
Mrkvu ošúpte, nastrúhajte najemno a krátko opečte na olivovom oleji spolu so zázvorom. Nechajte vychladnúť. V miske zmiešajte ricottu, med a citrónovú šťavu. Primiešajte mrkvu so zázvorom, dochuťte soľou a korením. Natrite na čerstvú žemľu a dozdobte bylinkami.
Chuťový profil: sladká mrkva, jemná krémovosť ricotty, svieži citrón a pikantný nádych zázvoru harmónia, ktorá pozdvihne obyčajnú žemľu na gurmánsky zážitok.🌟
🌾🥖 Pšenično ražný chlieb s rascou
Chrumkavá kôrka, jemná striedka a vôňa čerstvo rozomletej rasce, ktorá dodáva chlebu charakter aj ľahkú pikantnosť.
Spojenie pšenice a raže vytvára harmonickú chuť, poctivú, sýtu a pritom krásne vyváženú.
Je to chlieb, ktorý si rozumie s maslom a soľou, ale aj s polievkou či syrom. Jednoduchá klasika, ktorá nikdy nesklame a na stole vonia ako domov. ✨
🧀✨ Podpecník štyri druhy syra
Voňavé cesto z pece, na ktorom sa stretávajú štyri druhy syra v dokonalej harmónii chutí. Rozpustená, naťahujúca sa sýrová kombinácia spája jemnosť, krémovosť, štipku pikantnosti aj orieškový tón.
Každý hryz je sýrovým koncertom, ktorý zahreje a poteší všetkých milovníkov poctivých dobrôt.
Nájdete nás v Tatranskej Lomnici, Starom Smokovci či Poprade.
Parené buchty ako od babičky
Slivkové, makové, jahodové, malinové a ďalšie, každá jedna pripravená ručne, tradičným spôsobom priamo u nás. Nadýchané a voňavé, ukrývajú sladké prekvapenie vo vnútri.
Či už ich máte radi s makovou alebo orechovou posýpkou, poliate maslom či len tak samotné vždy sú spomienkou detstva na tanieri. 💛
📍Tatranská Lomnica
Tatranská Lomnica 53,
059 60 Vysoké Tatry-Tatranská Lomnica
oproti autobusovej stanici

