Cviklový chlieb


Krajec chleba s chrumkavou kôrkou a mäkkou striedkou je obyčajný a výnimočný zároveň. Napriek tomu sme sa rozhodli, že pripravíme pre vás aj niečo špeciálne, čo sa upieklo najprv v hlavách našich pekárov a potom sa dostalo aj na pult pekárne a cukrárne Kuszmannov bazár.
Niekedy sú naše oči odvážnejšie ako myseľ. Pri cviklovom chlebe to platí dvojnásobne. Zabudnite na nevábny cviklový šalát zo závodnej jedálne. Cvikla v našom chlebe podporuje trávenie, dodáva mu špeciálnu sladkú chuť a zaujímavú farbu. Chlieb ostáva jemný ešte niekoľko dní a nádherne vonia.
Na cviklový chlieb s rybacou nátierkou, nastrúhaným chrenom a malým rímskym šalátom prisaháme všetkými rukami a prstami v pekárni.

Ríbezľový cheesecake
s levanduľou
Opäť raz popusťte uzdu svojej fantázii, nechajte sa viesť skvelými chuťami v podaní cukrárenského tímu na čele s Majkou Kašickou a zahryznite sa do lahodného cheesecaku s ríbezľami a levanduľou.
Kyslastá chuť domácich ríbezlí a autentická vôňa levandule pochádza, tak ako veľká časť našich surovín, z farmy vo Farnej. Že ste to doma ešte neskúšali? Všetko je raz prvýkrát, aj cheesecake s ríbezľami a levanduľou napríklad.
Objednajte ešte dnes
Veľmi radi vám pripravíme chlieb, torty a zákusky na objednávku vopred.
Spravte si chúťky na našom instagrame
🎄 VIANOCE VOŇAJÚ UŽ TERAZ 🎄
Objednajte si vianočné pečivo z našej cukrárne a majte sviatky sladké, voňavé a bez stresu.
✨ Objednávky prijímame do 12.12.2025
📍 Vyzdvihnutie: 22. – 23.12.2025 na ktorejkoľvek z našich predajní (Tatranská Lomnica, Starý Smokovec, Poprad – OC Forum).
📩 Objednávky osobne alebo e-mailom: objednavky@kuszmannovbazar.sk
Nechajte to na nás, my napečieme, vy si vychutnáte 🎁
https://kuszmannpekaren.sk/
Uzol, ktorý rozviaže každú náladu. 🥨
Voňavé cesto z nášho kvásku, škorica, jemný tvaroh a poctivé ruky našich pekárov.
Kváskový škoricový uzol s tvarohom je sladká klasika v najlepšej forme.
Pečieme denne v Tatranskej Lomnici, predávame aj v Starom Smokovci a v Poprade (OC Forum).
Zastavte sa 👉 niektoré uzly jednoducho chcete mať.
https://kuszmannpekaren.sk
🥐 Keď sa Francúzsko stretne s Tatrami…
Naša novinka? Croissant s marakujou a rakytníkom, zjemnený bielou čokoládou.
Sladký, kyslastý, šťavnatý. A závislosť na prvý hryz.
Zastavte sa po svoj obľúbený croissant do Kuszmannovho bazáru, každý deň čerstvý, každý deň iný.
🥖🌾 Pšenično ražná žemľa
Nadýchaná, voňavá a s jemne chrumkavou kôrkou. Spojenie pšenice a raže jej dodáva vyváženú chuť aj poctivý charakter.
Skvele chutí sama o sebe s maslom a soľou, ale ak chcete zažiť niečo originálne, vyskúšajte ju s mrkvovo-zázvorovou pomazánkou s ricottou.
🥕 Recept na pomazánku
Ingrediencie:
2 väčšie mrkvy
1 PL olivového oleja
1 ČL čerstvo nastrúhaného zázvoru
150 g ricotty (alebo jemného tvarohu)
1 PL medu
šťava z ½ citróna
soľ, čierne korenie podľa chuti
pár lístkov mäty alebo koriandra na ozdobu
Postup:
Mrkvu ošúpte, nastrúhajte najemno a krátko opečte na olivovom oleji spolu so zázvorom. Nechajte vychladnúť. V miske zmiešajte ricottu, med a citrónovú šťavu. Primiešajte mrkvu so zázvorom, dochuťte soľou a korením. Natrite na čerstvú žemľu a dozdobte bylinkami.
Chuťový profil: sladká mrkva, jemná krémovosť ricotty, svieži citrón a pikantný nádych zázvoru harmónia, ktorá pozdvihne obyčajnú žemľu na gurmánsky zážitok.🌟
🌾🥖 Pšenično ražný chlieb s rascou
Chrumkavá kôrka, jemná striedka a vôňa čerstvo rozomletej rasce, ktorá dodáva chlebu charakter aj ľahkú pikantnosť.
Spojenie pšenice a raže vytvára harmonickú chuť, poctivú, sýtu a pritom krásne vyváženú.
Je to chlieb, ktorý si rozumie s maslom a soľou, ale aj s polievkou či syrom. Jednoduchá klasika, ktorá nikdy nesklame a na stole vonia ako domov. ✨
🧀✨ Podpecník štyri druhy syra
Voňavé cesto z pece, na ktorom sa stretávajú štyri druhy syra v dokonalej harmónii chutí. Rozpustená, naťahujúca sa sýrová kombinácia spája jemnosť, krémovosť, štipku pikantnosti aj orieškový tón.
Každý hryz je sýrovým koncertom, ktorý zahreje a poteší všetkých milovníkov poctivých dobrôt.
Nájdete nás v Tatranskej Lomnici, Starom Smokovci či Poprade.

