Let yourself be tempted by fresh,
You can find us in Tatranskej Lomnici a Poprade.
Our daily bread
If the harvester on the road ever forces you to slow down, don’t honk. Maybe he just mowed the grain that will be ground in the mill and our bakers will then bake an exceptional sourdough bread, which may be waiting also for you. In the breads from the Kuszmannov bazár bakery and confectionery, you will find only flour ground in craft mills, salt, water and sourdough.
Pie for each hand
Yet, to treat yourself to a dessert or a piece of cake is a must in Kuszmann’s bazár. Velvet roll made of cocoa sponge (gluten-free), with vanilla and chocolate butter cream, covered in tender chocolate decorated with Parisian chocolate. Symphony of tastes at the first bite.

A BIT OF HISTORY
More than 100 years ago, Július Kuszmann from Kežmarok built the Kuszmannov bazár in Tatranská Lomnica. It was the first store in our mountains to open its doors to customers and offer other useful goods in addition to various types of food.
In our craft bakery, which is part of the exceptional Kuszmannov bazár building, we focused only on pastries and sweet products. Today, even Július Kuszmman himself might envy our honesty to craft and love for food. Welcome.
WHET YOUR APPETITE ON OUR instagram
🎄 VIANOCE VOŇAJÚ UŽ TERAZ 🎄
Objednajte si vianočné pečivo z našej cukrárne a majte sviatky sladké, voňavé a bez stresu.
✨ Objednávky prijímame do 12.12.2025
📍 Vyzdvihnutie: 22. – 23.12.2025 na ktorejkoľvek z našich predajní (Tatranská Lomnica, Starý Smokovec, Poprad – OC Forum).
📩 Objednávky osobne alebo e-mailom: objednavky@kuszmannovbazar.sk
Nechajte to na nás, my napečieme, vy si vychutnáte 🎁
https://kuszmannpekaren.sk/
Uzol, ktorý rozviaže každú náladu. 🥨
Voňavé cesto z nášho kvásku, škorica, jemný tvaroh a poctivé ruky našich pekárov.
Kváskový škoricový uzol s tvarohom je sladká klasika v najlepšej forme.
Pečieme denne v Tatranskej Lomnici, predávame aj v Starom Smokovci a v Poprade (OC Forum).
Zastavte sa 👉 niektoré uzly jednoducho chcete mať.
https://kuszmannpekaren.sk
🥐 Keď sa Francúzsko stretne s Tatrami…
Naša novinka? Croissant s marakujou a rakytníkom, zjemnený bielou čokoládou.
Sladký, kyslastý, šťavnatý. A závislosť na prvý hryz.
Zastavte sa po svoj obľúbený croissant do Kuszmannovho bazáru, každý deň čerstvý, každý deň iný.
🥖🌾 Pšenično ražná žemľa
Nadýchaná, voňavá a s jemne chrumkavou kôrkou. Spojenie pšenice a raže jej dodáva vyváženú chuť aj poctivý charakter.
Skvele chutí sama o sebe s maslom a soľou, ale ak chcete zažiť niečo originálne, vyskúšajte ju s mrkvovo-zázvorovou pomazánkou s ricottou.
🥕 Recept na pomazánku
Ingrediencie:
2 väčšie mrkvy
1 PL olivového oleja
1 ČL čerstvo nastrúhaného zázvoru
150 g ricotty (alebo jemného tvarohu)
1 PL medu
šťava z ½ citróna
soľ, čierne korenie podľa chuti
pár lístkov mäty alebo koriandra na ozdobu
Postup:
Mrkvu ošúpte, nastrúhajte najemno a krátko opečte na olivovom oleji spolu so zázvorom. Nechajte vychladnúť. V miske zmiešajte ricottu, med a citrónovú šťavu. Primiešajte mrkvu so zázvorom, dochuťte soľou a korením. Natrite na čerstvú žemľu a dozdobte bylinkami.
Chuťový profil: sladká mrkva, jemná krémovosť ricotty, svieži citrón a pikantný nádych zázvoru harmónia, ktorá pozdvihne obyčajnú žemľu na gurmánsky zážitok.🌟
🌾🥖 Pšenično ražný chlieb s rascou
Chrumkavá kôrka, jemná striedka a vôňa čerstvo rozomletej rasce, ktorá dodáva chlebu charakter aj ľahkú pikantnosť.
Spojenie pšenice a raže vytvára harmonickú chuť, poctivú, sýtu a pritom krásne vyváženú.
Je to chlieb, ktorý si rozumie s maslom a soľou, ale aj s polievkou či syrom. Jednoduchá klasika, ktorá nikdy nesklame a na stole vonia ako domov. ✨
🧀✨ Podpecník štyri druhy syra
Voňavé cesto z pece, na ktorom sa stretávajú štyri druhy syra v dokonalej harmónii chutí. Rozpustená, naťahujúca sa sýrová kombinácia spája jemnosť, krémovosť, štipku pikantnosti aj orieškový tón.
Každý hryz je sýrovým koncertom, ktorý zahreje a poteší všetkých milovníkov poctivých dobrôt.
Nájdete nás v Tatranskej Lomnici, Starom Smokovci či Poprade.


