Jozef Brudňák
No one supervises everything that moves in our bakery and pastry shop as thoroughly as Jožko. His overview on the flour field is rehearsed from the time when he played football professionally. After finishing his active sports career, he went to the UK to gather experience. After five years, he came back and worked his way up to our Pastry Chef at the Lomnica Hotel.
English pastries simply cannot be compared to ours and Jožko missed them greatly. He combined delicate nuances of flavours and mysterious finesse from British cuisine with Slovak flour and traditional baking. The result is more than fantastic. Simply for one bite.
Boris Cirjak
No bread tastes as good as when made by a baker who loves his profession. It’s a tough job and our Boris is more than extraordinary at it. It takes a lot of patience and testing to iron out the kinks and changes of sourdough.
There is no shortcut. Boris also got experience and observed the hands of skilled baker masters abroad just to return smarter after a few years and delight visitors to the Tatras and his hometown Poprad with his flour masterpieces.
WHET YOUR APPETITE ON OUR instagram
🎄 VIANOCE VOŇAJÚ UŽ TERAZ 🎄
Objednajte si vianočné pečivo z našej cukrárne a majte sviatky sladké, voňavé a bez stresu.
✨ Objednávky prijímame do 12.12.2025
📍 Vyzdvihnutie: 22. – 23.12.2025 na ktorejkoľvek z našich predajní (Tatranská Lomnica, Starý Smokovec, Poprad – OC Forum).
📩 Objednávky osobne alebo e-mailom: objednavky@kuszmannovbazar.sk
Nechajte to na nás, my napečieme, vy si vychutnáte 🎁
https://kuszmannpekaren.sk/
Uzol, ktorý rozviaže každú náladu. 🥨
Voňavé cesto z nášho kvásku, škorica, jemný tvaroh a poctivé ruky našich pekárov.
Kváskový škoricový uzol s tvarohom je sladká klasika v najlepšej forme.
Pečieme denne v Tatranskej Lomnici, predávame aj v Starom Smokovci a v Poprade (OC Forum).
Zastavte sa 👉 niektoré uzly jednoducho chcete mať.
https://kuszmannpekaren.sk
🥐 Keď sa Francúzsko stretne s Tatrami…
Naša novinka? Croissant s marakujou a rakytníkom, zjemnený bielou čokoládou.
Sladký, kyslastý, šťavnatý. A závislosť na prvý hryz.
Zastavte sa po svoj obľúbený croissant do Kuszmannovho bazáru, každý deň čerstvý, každý deň iný.
🥖🌾 Pšenično ražná žemľa
Nadýchaná, voňavá a s jemne chrumkavou kôrkou. Spojenie pšenice a raže jej dodáva vyváženú chuť aj poctivý charakter.
Skvele chutí sama o sebe s maslom a soľou, ale ak chcete zažiť niečo originálne, vyskúšajte ju s mrkvovo-zázvorovou pomazánkou s ricottou.
🥕 Recept na pomazánku
Ingrediencie:
2 väčšie mrkvy
1 PL olivového oleja
1 ČL čerstvo nastrúhaného zázvoru
150 g ricotty (alebo jemného tvarohu)
1 PL medu
šťava z ½ citróna
soľ, čierne korenie podľa chuti
pár lístkov mäty alebo koriandra na ozdobu
Postup:
Mrkvu ošúpte, nastrúhajte najemno a krátko opečte na olivovom oleji spolu so zázvorom. Nechajte vychladnúť. V miske zmiešajte ricottu, med a citrónovú šťavu. Primiešajte mrkvu so zázvorom, dochuťte soľou a korením. Natrite na čerstvú žemľu a dozdobte bylinkami.
Chuťový profil: sladká mrkva, jemná krémovosť ricotty, svieži citrón a pikantný nádych zázvoru harmónia, ktorá pozdvihne obyčajnú žemľu na gurmánsky zážitok.🌟
🌾🥖 Pšenično ražný chlieb s rascou
Chrumkavá kôrka, jemná striedka a vôňa čerstvo rozomletej rasce, ktorá dodáva chlebu charakter aj ľahkú pikantnosť.
Spojenie pšenice a raže vytvára harmonickú chuť, poctivú, sýtu a pritom krásne vyváženú.
Je to chlieb, ktorý si rozumie s maslom a soľou, ale aj s polievkou či syrom. Jednoduchá klasika, ktorá nikdy nesklame a na stole vonia ako domov. ✨
🧀✨ Podpecník štyri druhy syra
Voňavé cesto z pece, na ktorom sa stretávajú štyri druhy syra v dokonalej harmónii chutí. Rozpustená, naťahujúca sa sýrová kombinácia spája jemnosť, krémovosť, štipku pikantnosti aj orieškový tón.
Každý hryz je sýrovým koncertom, ktorý zahreje a poteší všetkých milovníkov poctivých dobrôt.
Nájdete nás v Tatranskej Lomnici, Starom Smokovci či Poprade.

